Mumsa på livet

”MUMSA PÅ LIVET”

Hej våren! Vill bara berätta att din frodighet har nått mig!

Jag har varit så frusen. Vinter efter vinter. Dubbelfrusen, här och nu i den faktiska kroppstemperaturen och i den underliggande fysiologin. Kvardröjande stress från tidiga trauman har försvårat cirkulationen. Och denna vinter övervanns alla möjliga och omöjliga hinder och gav utrymme för trygghet och värme. Februari blev en blommig gåva av hängivelse och skönhet.

 Magiska livskonst. 

Efter en helande och lysande resa till Thailand är jag nu diplomerad lärare i Tantra sacred dance. Tacksam för det är jag. 

Nu går det vidare och planerar att bjuda in läraren Ma Deva Vibha för att hålla retreats i Sverige. Sällsamt! Att få dela vidare denna , bortom ord, innerliga gudinneupplevelse med flera.

Under våren kommer vi pyssla med att iordningställa vårt timmerhus i Bergslagen för att öppna för systerskapet där i sommar.

Amazing!

I övrigt har jag vaknat ordentligt inför utbildningen till Somatic Experience Practitioner (SE) som jag gått två av tre år på. Det är en fröjd att vara i lärande och marinera i ett sammanhang som inte kör över kroppen och bygger på prestation utan där utforskande, nyfikenhet och den egna läkningen har en central roll för hela approachen. Det passar mig utmärkt och jag blir tacksam, igen, att modet att kliva in i det okända visar sig  till och med bli bättre än jag kunde föreställa mig. 

Men bäst är ändå basen i tillvaron, relationerna, platsen vi lever som både är står för stabilitet och  guldkant i tillvaron. Tacksamhet, igen.  

Orden gör mig medveten.

Jag har det bra. 

Så har det inte alltid varit.

Underliggande oro och stress har varit vanligt, normalt.  

Jag kan bli så överraskad när jag stannar upp och märker att…jag ..upplever livet som…mumsigt. 

Mumsigt (!)

Vintern har gjort sitt. Något nytt spirar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *